Näillä vinkeillä elegantin iltapuvun ostosta tulee todella helppoa

Iltapuvun ostamiseen liittyy usein paljon haasteita ja paineita. Juhlassa haluaa tietysti näyttää parhaalta versioita itsestään, mutta monella ei kuitenkaan ole paljon kokemusta iltapukujen ostamisesta, koska niitä ei yksinkertaisesti tule ostettua yhtä usein kuin farkkuja, t-paitoja ja muita arkivaatteita. Monella ei myöskään ole kovin hyvää käsitystä siitä, miten oma tyyli taipuu juhlapukeutumiseen. Vaatteiden ostaminen erikoistilaisuuksiin on huippuhauskaa ja helppoa meidän vinkkiemme avulla. Tässä viisi tärppiä, jotka kannattaa lukea ennen vaatekauppaan painelemista.

  1. Iltapuvut ovat tyyliltään todella erilaisia. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiseen tyyliin ja ruumiinrakenteeseen sopiva iltapuku, jonka päälle puettuaan olo ei ole kuin kermakakuilla. Jos tyylisi on yksinkertainen etkä pidä huomion herättämistä, miksi et silloin pukeutuisi tyyliisi sopivaan minimalistiseen mekkoon, jonka jujuna voi olla vaikkapa yllättävä kangasmateriaali tai erikoinen leikkaus. Jos tyyliisi on boheemi, löytyy sinulle sopiva iltapuku vaikka elämää nähneestä vintagemekosta tai käsin pitsistä virkatusta juhlamekosta. Pitkät juhlamekot kirkkaissa väreissä sopivat lähes kaikille ja näyttävät nuorekkailta, joten värejä ei kannata pelätä.

  1. Ota mitat kehostasi. Jos tiedät, mitkä omat mittasi ovat, tulee ostamisesta paljon helpompaa. Kivijalkaliikkeissä on yleensä tarkat mitat eri mekolle ja verkkokaupoissakin on tarjolla osviitta koosta antavia taulukkona. Niistä on helppo tarkistaa, mikä koko on kaikista lähimpänä omia mittoja. Mitä paremmin iltapuku istuu päällesi, sen imartelevammalta se myös näyttää päällä. Suomalaiset eivät usein tiedä omaa todellista kokoaan, vaan ostavat väärän kokoisia vaatteita arkeen ja juhlaan. Erityisesti liian suuret mekot ovat suomalaisten naisten suosiossa, vaikka säkkimäinen malli tai yläosasta liian väljä mekko ei imartelekaan ketään. Tärkeätä on tietysti tarkistaa, että iltapuku istuu hyvin päällä edestä, takaa, ylävartalosta ja vyötäröltä.

  1. Ota mukaan useampi pari alusvaatteita. Tämä vinkki kuulostaa hölmöltä, mutta oletko koskaan ajatellut miten ihmeessä sama vaate istuu päällä joskus paremmin ja toisinaan taas huonommin? Muutos liittyy tietysti vaatteen alla käyttämiisi alusvaatteisiin. Iltapuvun on todella tärkeä istua päällä hyvin ja hyvä istuvuus alkaa aina alusvaatteista. Sovituskoppiin kannattaa viedä nudenväriset olkaimettomat rintaliivit ja kumiset itsestään kiinnittyvät rintaliivien korvikkeet, jotta voit kokeilla useampaa mekkoa eri alusvaateilla, jotka varmasti sopivat puettavaksi juhlamekon alle. Mikään ei ole ikävämpää kuin yrittää kuvitella miltä kaunis juhlamekko näyttää päällä kun rintaliivit vilkkuvat ja niiden olkaimet ovat koko ajan tiellä. Hieman vartalon poimuja siloittavat ja kohottavat alusasut ovat yleensä onnistunut valinta iltapuvun alle, sillä näin esimerkiksi liikakilot ja ylimääräiset kurvit saa hyvin peitettyä. Muista myös se, että alusasujen rajat eivät missään nimessä saa näkyä juhlamekon alta. Kaupoissa myydään erikseen alusasuja, joissa rajat eivät näy.

  1. Sovita mekkoa korkokenkien kanssa. Jos tiedät yhdistäväsi iltapukuun korkokengät, ota sellaiset mukaan mekon sovitukseen. Korkokengät parantavat ryhtiä, tekevät olemuksesta ylväämmän ja auttavat jo sovitustilanteessa hahmottamaan, miltä mekko tulee näyttämään ja paljonko helmasta joutuu leikkaamaan pois jos se on liian pitkä.

  1. Osta juhlamekko kesän juhliin jo keväällä. Kevät on juhlavaatteiden huippusesonkia ja kaupat suorastaan pursuavat ihania uutuuksia, jotka sopivat kesän erilaisiin juhliin. Vaikka olisitkin saanut kutsun loppukesän juhliin, ei juhlamekon ostamista kannata jättää viime tinkaan tai jäädä odottelemaan alennusmyyntejä. Selvästi normaaliin taas huokeammalla hinnalla myydään useimmiten vain jämävaatteita ja hauskoja, joten valikoimaa on vähän. Keväällä tarjolla on mekkoja, jotka sopivat useampaan juhlaan käytettäväksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *